Cultuurdag CKV brugklas

cultuurdag ckv brugklas raamsdonksveer

Cultuurdag met 245 leerlingen

met theatersport, light painting, hiphop en beatbox!

Iets later dan gewoonlijk kregen wij weer een mail vanuit het Dongemond College uit Raamsdonksveer. Dit is een middelbare school waar wij eigenlijk al vanaf dag 1 komen. In het begin verzorgden wij hier voornamelijk het Rapproject tegen PESTEN. Later zijn wij op de locaties Raamsdonksveer en Made ook het graffiti project gaan verzorgen en sinds 3 jaar verzorgen wij ook jaarlijks een 2-daagse cultuurdag voor alle brugklassen.

Het programma bestond uit 4 creatieve en afwisselende CKV workshops; theatersport, light painting, hiphop en beatbox. In de vorm van een roulatiesysteem mocht elke leerling genieten van deze 4 workshops!

De theatersport workshop werd verzorgd door Santios. Leuke rollenspellen en improvisatie oefeningen kwamen tijdens deze workshop voorbij. Het “schilderen met licht” ook wel light painting genoemd, werd gegeven door Denis, die ook al onze overige media workshops verzorgd. Mocht je dus met de hele school een lipdub of een videoclip gaan opnemen, dan is de kans groot dat dit onder begeleiding van Denis zal plaatsvinden. HipHop werd verzorgd door Suzie die inmiddels alweer zo’n 10 jaar voor ons werkt. Suzie verzorgd diverse dansworkshops waarbij je kunt denken aan streetdance en flashmob. Marciano was dit jaar de man die leiding gaf aan de beatbox workshop Door de jaren heen is hij ook een vaste waarde geworden tijden onze CKV on Stage Show

Na 2 cultuurdagen, met elke dag 4 rondes van 60 minuten kijken wij terug op weer een zeer geslaagde cultuurdag voor de brugklas. Super enthousiaste leerlingen en vanuit de school was weer alles tot in de puntjes geregeld!

Bekijk de activiteiten van dit project

Meer bekijken

Ontdek wat andere scholen hebben gedaan!